dompelkaarsen gietkaarsen gelegenheidskaarsen bijenwaskaarsen nijmegen bijenkaars

Dompelkaarsen & gietkaarsen in alle kleuren van de regenboog

Ook gelegenheidskaarsen: van doopkaars tot jubileumkaars

Voor het maken van bijenwaskaarsen nemen wij de tijd. Elke kaars wordt met de hand gemaakt. Zo worden er in het kaarsenatelier dompel-, giet- en unieke gelegenheidskaarsen gemaakt.

dompelkaarsen kaarsenatelier bijenkaars nijmegen

Dompelkaarsen

Voor het maken van dompelkaarsen zijn eigenlijk maar twee dingen nodig: een lont en een bak met vloeibare bijenwas. Zoals de naam al doet vermoeden, maken wij een dompelkaars door het lont vele malen in de bak met vloeibare bijenwas te dompelen. Zo voegen wij steeds een laagje was toe aan het lont, waardoor langzaam de kaars ontstaat.

Wij maken in ons atelier soms gebruik van een "kaarsenspanner". In die kaarsenspanner
worden verschillende lonten gespannen, van boven naar beneden. De lonten hangen dan mooi strak en zo worden het de kaarsrechte kaarsen. Als de kaarsen de gewenste dikte hebben bereikt, wordt de onderkant afgesmolten in een "afsmeltapparaat". Uw kaarsen zijn klaar.

Als wij de kaarsen een kleur geven doen wij dat met o.a. dunne laagjes gekleurde bijenwas. Het kleuren gaat met natuurlijke ingrediënten. Een kaars wordt dus nooit volledig gekleurd, maar heeft altijd als basis laag de kleur bruin of wit.

gietkaarsen kaarsenatelier bijenkaars nijmegen

Gietkaarsen

Gietkaarsen worden gemaakt door een lont te spannen in een mal. Daarna wordt er hete bijenwas in gegoten.

Na een aantal uurtjes kan de kaars eruit gehaald worden. In de basis worden er alleen witte en bruine gietkaarsen gemaakt.

Daarna worden er een aantal laagjes gekleurde was overheen gegoten. 

Gelegenheidskaarsen

Wij maken ook bijenwaskaarsen voor speciale gelegenheden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan doopkaarsen. Ook maken wij geboorte-, verjaardag-, huwelijk-, rouw- en jubileumkaarsen.

Een bijenwaskaars van Bijenkaars is een authentiek ambachtelijk product. De kaarsen worden van ruwe was tot decoratie geheel met de hand vervaardigd. Dat betekent dat iedere kaars een unieke creatie is waaraan de grootste zorg is besteed.

Wij laten alle wensen in vervulling gaan. U heeft eindeloos veel keuze in grootte, kleur, decoratie en sfeer.

Feestelijk of ingetogen, kleurrijk of in natuurtinten: alles is mogelijk. U kunt zelf een ontwerp voor de decoratie aanleveren, of wij verrassen u met een uniek ontwerp.